Workshops

TotalisNaturales biedt verschillende workshops. Zodra workshops worden gepland staan de data op deze site en op facebook. Op dit moment geven we geen workshops, we hopen dit in het voorjaar weer te kunnen doen.

Het is ook mogelijk om maatwerk te leveren of een workshop te doen voor een besloten gezelschap of grotere groep. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Inschrijven voor de workshops of meer informatie: stuur een mailtje naar jack@totalisnaturales.nl

 

Workshops over bijenhouden en bijenproducten verwerken

 

De workshops over Bijenhouden en Bijenproducten kosten 100 euro voor een dag. Dit is inclusief al het benodigde materiaal. De workshops worden gehouden bij TotalisNaturales. Kijk hier voor adresgegevens.

Tijdens de verschillende workshops krijg je natuurlijk informatie over het onderwerp en de producten. Daarnaast zijn er hapjes, drankjes en een uitgebreide lunch van De jagende imker. Je neemt je producten mee naar huis.

 

Imker voor een dag

 

In het bijenseizoen (juni-september) is er de workshop "Imker voor een dag".

Altijd al benieuwd geweest naar het echte werk van een imker? Geïnteresseerd in bijen ? Pak dan nu je kans en laat je een dag meenemen in het werk van een imker. In een dag tijd krijg je een uitgebreide kennismaking met de honingbij, haar prachtige producten en globale kennis over het reilen en zeilen van een imme (bijenvolk). Deze dag kenmerkt zich door haar actieve karakter, je gaat daadwerkelijk zelf imkeren, onder begeleiding van een gecertificeerd imker. Honing oogsten uit het bijenvolk en deze slingeren en potten. En we maken van de bijenproducten een unieke zalf, zodat je kunt ervaren wat je allemaal kunt met al het moois dat bijen maken. Daarnaast krijg je een bredere kijk op de rol van de honingbij in de natuur en onze voedselvoorziening. Ook de rol van overige bestuivers die ongelofelijk belangrijk zijn voor ons ecosysteem wordt verder toegelicht. TotalisNaturales staat voor verantwoord oogsten uit de natuur, alles wat wij doen, doen we in balans met de natuur, zo ook het imkeren.

Gedurende deze dag word je culinair verzorgd met een uitgebreide lunch en hapjes en drankjes voornamelijk afkomstig uit de keuken van De jagende Imker.

Deze workshop is seizoensgebonden en afhankelijk van de juiste weersomstandigheden, immers de natuur laat zich niet dwingen.

 

Cosmetica maken van bijenproducten

 

Workshop "Cosmetica maken van bijenproducten".

Zoals velen van jullie weten, proberen wij van TotalisNaturales zoveel mogelijk in balans met de natuur te leven. In balans leven met de natuur vergt zelfreflectie en creativiteit. Zoals zoveel mensen gebruiken ook wij cosmetica en verzorgingsproducten in ons dagelijks leven. Je schrikt als je weet wat er in deze producten wordt gestopt. Van aardolie tot plastic deeltjes en chemische conserveringsmiddelen, je kunt het zo gek niet bedenken. Daarom is het tijd voor een alternatief.

Leer bij ons in één dag zelf verzorgingsproducten (cosmetica) maken van natuurzuivere bijenproducten en kruiden uit eigen tuin (verbouwd zonder kunstmest en/of gewasbeschermingsmiddelen). Gedurende deze uitgebreide workshop krijg je basiskennis van bijenproducten en kruiden en hoe deze te verwerken tot natuurzuivere eindproducten zoals zeep, zeeppasta, zalf, lippenbalsem, crème, bodylotion en gezichtsmaskers. Dit gehele proces wordt begeleid door een gecertificeerd herborist en imker. Na het volgen van deze workshop neemt je je  zelfgemaakte cosmeticaproducten van zuivere natuurproducten natuurlijk mee naar huis evenals de zeer uitgebreide en duidelijke reader om deze producten zelf thuis te kunnen maken. Deze gezellige dag met gelijkgestemden wordt geheel verzorgd met hapjes, drankjes en een uitgebreide lunch van de jagende imker. 

 

Workshop Wilde Gans

 

Deze uitgebreide workshop duurt een hele dag en kost €100. De locatie is bij TotalisNaturales, kijk hier voor adresgegevens. Uiteraard word je gedurende deze dag volledig verzorgd met hapjes en drankjes en een lunch.

 

Veel mensen staan tegenwoordig niet meer in contact met de natuur en het voedsel wat ze consumeren. Krijg de kans dit patroon te doorbreken. Niet meer achteloos een stuk vlees uit het schap in je winkelkarretje gooien en bereiden. En benut de gans die van oudsher op de Nederlandse menukaart stond.

Tijdens de workshop "Wilde gans op je bord" leer je hoe je een gans ‘slacht’ (uitbenen) en wat voor heerlijke gerechten je allemaal van dit ganzenvlees kunt maken. Gedurende de workshop ga je ook daadwerkelijk vlees verwerken tot prachtige eindproducten zoals bijvoorbeeld worst van wilde gans, gerookte borst en paté van wilde gans. Alle vlees producten die je maakt neem je natuurlijk mee naar huis.

Inschrijven voor de workshop of meer informatie: stuur een mailtje naar jack@totalisnaturales.nl