Welkom op de website van TotalisNaturales.

 

"Als je goed bent voor de natuur, is de natuur goed voor jou"

 

TotalisNaturales verwerkt en verkoopt producten direct uit de natuur. Daarnaast geven wij workshops, lezingen en lessen.

Op deze website vind je onze webshop. Daarnaast verkopen wij producten in ons dijkwinkeltje aan de Oudendijk 47 in Strijen. Hier voeren wij een uitgebreider assortiment dan in de webshop. Het winkeltje is iedere vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur geopend.

Ook vind je informatie over onze workshops. Deze workshops geven wij op onze eigen locatie.

 

Wie zijn wij?

Jack (De jagende Imker) en zijn vrouw Sonja zijn twee enthousiaste Hoeksche Waardse ondernemers. Na veel omzwervingen besloot Jack vijf jaar geleden een ander pad in te slaan. Weg uit het wereldje van projecten, veeleisende opdrachtgevers, stress en ander eigentijds ongemak. Jack is jarenlang werkzaam geweest bij defensie, de lagere overheid en later als manager, accountmanager, projectmanager, methodiekontwikkelaar en als adviseur van besturen van zorginstellingen. De opgedane kennis uit deze carrière gecompleteerd met zijn huidige kennis van de natuur zet hij nu in, in de vorm van workshops, gastlessen, teambuilding dagen  en individuele programma’s voor persoonlijke ontwikkeling.

TotalisNaturales bestaat inmiddels al weer ruim vijf jaar en heeft een stormachtige groei doorgemaakt.  

 

 

 

Welkom in de wereld van De Jagende Imker

Jack is een professioneel imker en jager, een echt natuurmens in contact met zichzelf en zijn omgeving. Hij oogst hij op een verantwoorde manier dat wat de natuur te bieden heeft, waarin balans het primaire doel is. Jack houdt zich voornamelijk bezig met imkeren, jagen en kennisoverdracht door middel van workshops, cursussen, lezingen en gastlessen.

Sonja is vooral bezig met het verwerken van bijenproducten en kruiden op een ambachtelijke wijze, haar moestuin en kennisoverdracht op deze deelgebieden. Sonja heeft als herborist veel kennis van kruidengeneeskunde.

Met veel liefde en zorg worden verschillende producten verbouwd en verwerkt tot een prachtig eindproduct. In dit ambachtelijke proces worden geen gewasbeschermingsmiddelen, kunstmest, kunstmatige geur en smaakstoffen of chemische conserveringsmiddelen gebruikt. Alles is puur natuur, precies zoals de naam aangeeft, TotalisNaturales.

 

Media

Krant

Koffietijd

Wat doen wij

De honing en overige bijenproducten worden door bijen geproduceerd aan de rand van het Oudeland van Strijen maar ook op andere plekken in de Hoeksche Waard. Het Oudeland van Strijen, waar onze imkerij staat, is een van de oudste polders in de Hoeksche Waard en tevens een natura 2000 gebied. Als imker stelt Jack het welzijn van de bijen voorop, met respect voor de natuurlijke levenscyclus van de bijen en ook andere insecten. Verdringing van andere nectar minnende insecten wordt voorkomen door het plaatsen van een beperkt aantal bijenvolken, passend bij de omgeving. De productie van honing komt op de tweede plaats. De bijen als organisme fascineren Jack enorm en zijn inmiddels een ware inspiratie bron.

In dezelfde polders jaagt (schadebestrijding) Jack voornamelijk ganzen samen met zijn maatjes Duco en Vince. Duco en Vince zijn twee Duitse Staande jachthonden. We jagen om de schade veroorzaakt aan landbouw en veeteelt gronden zoveel mogelijk te beperken. We jagen weidelijk. Weidelijk jagen gaat uit van een duurzame benutting van natuurlijke overschotten met respect voor het wild. Het dier wordt optimaal benut en niets gaat onnodig verloren. Alle onderdelen van de gans worden gebruikt. De borsten en poten voor vleesproducten, de vleugels als natuurlijke imkerveger, de voeten als honden snack en de organen en overige resten als hondenvoer.

Naast de bijen en het wild houden we ons tenslotte ook bezig met groenten, kruiden en paddenstoelen uit eigen tuin. Deze verbouwen we op kleine schaal en zijn te vinden in ons assortiment of worden verwerkt in onze producten.

 

Bijen in de Balsemien                                                                     Bijen in de kast